Pályázat

Meghatározó tevékenységünk az építészeti üvegek és segédanyagok értékesítése. Termékpalettánk, amely Közép-Kelet Európa legszélesebb választéka, a teljes építészeti üvegipar termékigényét lefedi.


A CE Glass Industries, mint a Szilánk jogutódja a Szilánk megalapítása (1989) óta foglalkozik üvegfeldolgozással és üvegmegmunkálással. Az elmúlt évtizedek során megmunkáló műhelyünk fokozatosan alakult át széria megrendelések fogadására, legyártására alkalmas feldolgozó üzemmé. Az üvegek feldolgozása Jumbo vágósorokon és automata megmunkáló központokon történik.


Az elmúlt években a hatékony, nagy volumenű gyártásnak köszönhetően a hazai nyílászáró-gyártó piac legnagyobb szigetelőüveg beszállítójává váltunk. Termékeinket automatizált gyártó sorokon állítjuk elő, amelyek Jumbo üvegek feldolgozására is alkalmasak.

Cégünk az üvegipar élvonalát jelentő

CE Glass Industries termékeivel mint

viszonteladó foglalkozik.Bútorüvegek, tükrök


Manapság már nagyon sokan használnak üveg bútorokat otthonukban. Az üveg bútorok szépek, hasznosak és modern dekorációi is egyúttal az otthonoknak.

A köztudatban úgy él, hogy a tükröt leginkább a testápolás során, kozmetikai beavatkozások esetén használjuk. Ezzel szemben napjainkban a tükör jelentős szereppel bír az építészet, ipari gépek, tudományos célok területén is.


Felhasználási lehetőségek:  - méretre vágott, csiszolt tükrök,  -magas minőségű fazettázott tükrök

- különböző élmegmunkálással készült üvegpolcok,  - furatos, megmunkált üvegtermékek Íves, alakos megmunkált üvegek,  - megmunkáló központokon készült üvegtermékek (nagy méretpontosság)

Copyright © 2013 Bútor-Land Kft.  Minden jog fenntartva!

Szitázott, festett üvegtermékek


A szitázott üveg eredete egészen a XV. századig nyúlik vissza, de a tömeggyártást lehetővé tévő technikát csak a XX. században szabadalmaztatták Angliában.


A szitázott üveg nevében hordozza az eljárás lényegét, mely során az üveg felületére előre elkészített minta lapján viszik fel a festéket. Elterjedését indokolják a széleskörű felhasználási lehetőségek, melyet a belsőépítészek számára nyújt.


Felhasználási lehetőségek:  - szitázott térelválasztók,  - sütőajtók,  - háztartási gépek szitázott panelek, előlapok,  - egyedi szitázott-festett megoldások,  - parapet üvegek

Biztonsági üvegszerkezetek


A biztonsági üvegek - magasabb ellenálló képességüknek köszönhetően -  külső mechanikai behatás esetén is védelmet nyújatanak, ezzel csökkentve az ilyenkor előforduló sérülések kockázatát.


Az edzett és ragasztott biztonsági üvegek mellett készülnek rétegelt biztonsági üvegek melyekkel tovább növelhető a kész szerkezet ellenálló képessége.


Edzett üvegek

Laminált üvegek

Speciális edzett, szitázott, laminált üvegek:

Tűzterjedést gátló üvegszerkezetek


Manapság már egy sor tűzgátló üveg típus áll a felhasználók rendelkezésére, egyre növekvőbb mértékű védelmet nyújtva. Az előállítás során felhasznált speciális anyag a boroszilikát.


Fontos megjegyezni, hogy a tűzgátló üveget a teljes tűzvédelmi rendszer részeként kell kezelni, az anyag kiváló tulajdonságai a szakszerű beépítés, szabályszerű üzemeltetés során nyújtanak védelmet esetleges tűz esetén


Annak függvényében, hogy miként gátolja a továbbterjedést, megkülönböztetünk:

G (a tűz és a füst továbbterjedését gátolja)

F (a tűz és a füst mellett a hő továbbterjedését is gátolja)     típusú üvegeket..

Hangszigetelő üvegszerkezetek


Annak szükségessége, hogy a kültéri zaj ne zavarjon bennünket, nem annyira környezetvédelmi, mint inkább a jó közérzet kérdése. A zaj a kellemetlenségek mellett betegségeket is okozhat.

Tanulmányok bizonyítják, hogy azoknak az embereknek, akik folyamatosan ki vannak téve a zajszennyeződés káros hatásainak, a stressz, idegeskedés, álmatlanság, rossz koncentráció és a szív és érrendszeri betegségek kockázatával kell számolniuk.


A szigetelő üvegek hanggátló képességét (Rw érték) az egyes üvegrétegek vastagsági asszimetriájával, a légrés növelésével, speciális hanglaminátumok alkalmazásával lehet növelni. Fontos tényező továbbá az üveget befogadó keretszerkezet akusztikai minősége, az üveg-, illetve tokszerkezet beépítés szakszerű kivitelezése, a jó záródások az élek mentén.A szigetelő üvegeknél jelenleg elérhető legjobb Rw érték: 52-54 dB.

Hőálló üvegkerámiaA hőálló üvegek jóval ellenállóbbak a hőhatásokra, mint a hagyományos üvegek. Ennek köszönhetően széleskörű a felhasználásuk azokon a területeken, ahol a hagyományos üvegek hőállósága már kevésnek bizonyul. Pl. háztartási gépek, kandallóüvegek.


Különleges tulajdonságát boroszilikát hozzáadásával, illetve üveg-kerámia ötvözet előállításával nyerik.


Felhasználási lehetőségek:  - kandallóüvegek,  -  tűzhelyüvegek

Multifunkciós (hő - és fényvédő) üvegszerkezetek


A korszerű hőszigetelő képességet biztosító Low-E bevonat kombinálható olyan bevonatokkal, melyek a napenergia elleni védelmet is biztosítják. Az ilyen kombinált bevonatrendszerű és képességű üvegtípusokat multifunkciós üvegnek nevezzük.


Ma már minden jelentős üveggyár rendelkezik ilyen termékekkel és gyártóként is számos kategória létezik. Alapvető jellemzője ezen üvegtípusoknak, hogy magas fényáteresztés mellett alacsony napenergia áteresztéssel rendelkeznek. A két mutatószám hányadosának jelenlegi maximuma 2,0.


A multifunkciós üvegek nagyon jól használhatóak háromrétegű szigetelő üvegek elemeként is.

Energiatakarékos üvegszerkezetek


Az energiatakarékos üveg ismert még alacsony emissziós üvegként, vagy közimertebb néven Low-E üvegként is. A Low-E üveg nagy fényáteresztő és alacsony fényvisszaverő képességének köszönhetően egyszerre nyújt választ a napenergia hasznosítása, illetve a hőszigetlés által felvetett kérdésekre, egyszerre alkalmas hideg és meleg éghajlaton széleskörű felhasználásra.

Low-E üvegeket jellemzően szigetelő üveg szerkezetekben alkalmazunk, két vagy három rétegű felépítéssel.


Kétrétegű szigetelő üveg esetén a jelenleg elérhető legjobb (legalacsonyabb) Ug érték (hőátbocsátási tényező) 0,9 W/m2 K.

Háromrétegű szigetelő üveg esetén a jelenleg elérhető legjobb (legalacsonyabb) Ug érték (hőátbocsátási tényező) 0,5 W/m2 K.

Kérjen ajánlatot a biztonsági üvegekre.

Nyitóoldal Lapszabászat Pályázat Bútorlapok Bútorajtók Biztonsági üvegek Galéria Katalógusok Kapcsolat Árak, akciók