Bútorlap, a bútor alapanyaga


A bútorlap, más néven laminált faforgácslap, a tömör fa modern helyettesítői, melyekből költség- és környezetkímélő módon készülhet a szekrény, komód, konyhabútor és számtalan más, eredetileg tömör fából megálmodott bútor és lakberendezési tárgy.

A bútor korpuszához, vagy a bútorfront elemeihez széles, a piacon kínált bútorlap színválaszték, hiszen vannak látható és kevésbé látható részei egy bútornak. A látható részek neve szakkifejezéssel élve bútorfront, ezek például az ajtók és fiókelők. A bútort felépítő részeket, lényegében a bútor szerkezetét, vázát nevezik bútor korpuszának.


Hogyan készül a bútorlap?


A bútorlap nem más, mint préselt forgácslap, amire melamin gyantával átitatott papírt préselnek fel ipari körülmények között. A bútorlap felületére préselt papír mintázata adja meg a design-t, átlépve a tömör fa "kereteit", szabad teret adva a belsőépítészek és lakberendezők fantáziájának.


A bútorlap minőségét két tényező határozza meg:


Asztalos vagy bútorkészítő szempontjából lényeges kérdés a bútorlap maganyaga, csavarállósága, szabhatósága, valamint a fedőréteg vastagsága, a laminálás minősége.

Design szempontjából a szín mellett, aminek minőségét a trendek határozzák meg, fontos a felületi minősége, struktúrája.


Színek


A fa utánzat mellett egyre nagyobb teret hódítanak az UNI - színes és a fantázia színek, utánozva a természetes köveket, virág színeket, fémet vagy elrugaszkodva a természettől, egyéb grafikai elemeket.

A klasszikus színektől a legújabb designig, a legolcsóbbtól a prémium termékig terjedő kínálatból választhatja ki az Önnek legmegfelelőbb bútorlapot.


A bútorlap előnyei


Környezetkímélő, hiszen olyan farészek hasznosításával állítják elő melyekből más módon bútoripari alapanyag nem állítható elő. További előnye hogy szinte bármilyen színben kapható, valamint a legtöbbje festhető is. A bútorlap fajták közül ez a legkönnyebben takarítható, illetve semmilyen utókezelést nem igényel az ebből készült bútor.

Copyright © 2013 Bútor-Land Kft.  Minden jog fenntartva!

Nyitóoldal Lapszabászat Pályázat Bútorlapok Bútorajtók Galéria Katalógusok Kapcsolat Árak